Markovci: »Politične igre odnesle cesto v Stojncih«
Štajerski Tednik
Tipografija

Krajani v Stojncih še vedno čakajo na cesto, ki bi gasilski dom in lepo urejen medgeneracijski center povezala z glavnino vasi, saj imajo zdaj do objektov več kot kilometer nevarne ceste, namesto nekaj sto metrov. Zato se do igrišča pač pripeljejo z avtomobilom, kar pa posledično pomeni manj obiskovalcev. Peš ali s kolesom je namreč treba vse naokrog po zelo prometni glavni cesti Ptuj–Zavrč. Na to je opozoril vaščan Ivan Laura in najprej na občinski upravi preveril, ali so morebiti v teku postopki za izgradnjo ceste. Ker je izvedel, da v tem trenutku celotna zadeva stoji, se je odločil povezati vse tiste, ki si prizadevajo za ureditev nove dovozne poti na tem območju.

Spomnimo, da je občina Markovci v lanskem proračunu prav za ta namen rezervirala 10.000 evrov, a so opozicijski svetniki predlog zavrnili. Že takrat so se lomila kopja ob tem projektu in očitno je tako še danes.

Pobudnik projekta je bil pred leti Milan Meznarič, tudi dolgoletni poveljnik PGD Stojnci. Gasilci so namreč že dolga leta opažali, da je dovoz do gasilskega doma in ostalih objektov otežen.

Včasih je šlo čez privatna zemljišča, danes ne več

V preteklosti je bil možen dostop peš ali s kolesom preko zasebnih zemljišč, kar pa danes ni več mogoče. »Svoji hčerki sem zato predlagal, da bi občini prodala del zemljišča za gradnjo ceste. Jaz pa bi se svojemu manjšemu delu v dobrobit vasi odpovedal,« je pojasnil Meznarič. Po njegovem mnenju bi gasilci morali imeti najkrajšo pot do objektov.

Ob igrišču je tudi gozd, katerega v večji meri je lastnik Meznarič. V njem bi se lahko uredile sprehajalne poti in klopce. »Imamo idealne prostore, nimamo pa potrebne infrastrukture in s tega vidika smo omejeni. Prizadevamo si za sodelovanje in upamo, da bo cesta nekoč povezala zgornji del vasi z gasilskim domom in ostalimi objekti,« je povedal Meznarič.

Nova cesta nujna tudi za hitrejši interventni izvoz gasilcev

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300