Spodnje Podravje: Med starši osnovnošolcev malo interesa za samotestiranje
Štajerski Tednik
Tipografija

Starši učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Spodnjem Podravju, niso pokazali večjega interesa za samotestiranje njihovih otrok. Osnovne šole so morale namreč do srede zbrati informacije o številu učencev, ki bi se želeli prostovoljno samotestirati na virus covid-19. Ponekod so bili starši zelo razburjeni in so od ravnateljev zahtevali dodatne informacije glede same izvedbe samotestiranja.

Predvsem so navajali, da se šolski delavci ne smejo dotikati njihovega otroka. »Očitali so nam, da smo neodgovorni, nam grozili z izpisom učenca iz šole, zahtevali so dokaze in informacije o tem, kakšno testiranje to sploh je in čemu služi,« je pojasnila Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica OŠ Ljudski vrt, kjer se je za samotestiranje odločilo 53 učencev. Po njenem mnenju bi bila ta številka vsekakor veliko višja, če bi osnovne šole prejele dodatne informacije o tem, kako in kje se bo testiranje izvajalo, s katerimi testi in na kakšen način.

Helena Ocvirk, ravnateljica OŠ Olge Meglič, meni, da se bo najverjetneje veliko več staršev odločilo za samotestiranje otrok, ko bodo imeli več podrobnejših informacij pristojnih institucij. Kot je povedala Ocvirkova, nekateri starši že sedaj podobna testiranja izvajajo doma. Tako meni tudi Milan Fakin, ravnatelj OŠ Breg, kjer sicer večjih nestrinjanj staršev ni bilo. Za samotestiranje se je odločilo slabih 30 odstotkov vseh učencev tretje triade.

Širovnik: »Starši otrok ne bodo izpostavljali neznanemu«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300