Destrnik: Upokojenci zavrnili podpis pogodbe o najemnini za kegljišče
Štajerski Tednik
Tipografija

Medtem ko se je predaja hišne številke za večnamenski rekreacijski center upokojencev, lani na silvestrovo jo je župan Franc Pukšič simbolično izročil predsedniku društva Branku Goričanu, zdela kot poteza sprave, se je ob poskusu podpisa najemne pogodbe izkazalo, da sprti strani še vedno trdno stojita vsaka na svojem bregu.

Pukšič je upokojencem lani obljubil, da bo v najkrajšem možnem času izvedel postopek legalizacije objekta, kar je tudi storil. A se je znova zapletlo, saj društvu ni podelil stavbne pravice do uporabe, kot so ti pričakovali, ampak jim je napovedal plačevanje najemnine. Kar nekaj časa je nato preteklo, da so v občinski upravi pripravili najemno pogodbo, medtem pa so po Destrniku zaokrožile govorice o vrtoglavo visoki najemnini 5.000 evrov, ki jo bodo morali upokojenci na leto plačati za uporabo svojega kegljišča.

Prva najemnina po sedmih letih

Ponedeljkovega sestanka z županom, ki jim je v podpis prinesel pogodbo o najemu, so se najbrž tudi zato udeležili slabe volje, a odločeni, da ne podpišejo ničesar v svojo škodo. Pukšič je najprej kronološko ponovil dogajanje okrog gradnje centra, nato pa demantiral napovedano višino najemnine. »Po preračunanih vložkih, opravljenih cenitvah, temeljitem posvetovanju in v skladu z zakonodajo smo se odločili, da Društvu upokojencev sveti Urban - Destrnik naslednjih sedem let za uporabo večnamenskega športnega centra ne bo treba plačati najemnine, zgolj tekoče stroške,« je upokojencem ponudil župan. »Po preteku tega časa bo za vas veljalo kot za vsa ostala društva v občini, torej vas bo najemnina stala približno 400 evrov na leto. Če se s takimi pogoji strinjate, pomeni, da bomo ta voz lahko končno pripeljali do konca in da bo za vas zgodba zaključena.«

Kegljišča ne bo nihče nesel s sabo na britof

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300