Sp. Podravje: Na samotestiranje pripravljenih manj kot 20 odstotkov dijakov
Štajerski Tednik
Tipografija

Samotestiranje dijakov naj bi se prvič predvidoma izvedlo danes, v petek, v prostorih srednjih šol. Pri tem naj bi prvič sodelovalo tudi zdravstveno osebje. A so se načrti zdravstvenega in šolskega ministrstva popolnoma izjalovili; ne zaradi izjemno nizkega števila dijakov, ki se s samotestiranjem strinjajo (oz. se s tem strinjajo njihovi starši), ampak zato, ker potrebnih testov do petka še ne bo. Če nihče drug, so si vsaj ravnatelji in učitelji lahko oddahnili za nekaj časa.

Dijaki naj bi se, ko bo to sploh možno, samotestirali v večjih prostorih šole vsak ponedeljek, 15 minut pred začetkom pouka. Za tiste, ki se ne bodo samotestirali, odločitve še ni: ali bodo lahko sodelovali pri pouku v šoli, ali pa se bo za njih organiziralo šolanje na daljavo.

Večina ravnateljev podravskih srednjih šol do srede sicer še ni prejela nobenih pisnih navodil in formularjev glede same izvedbe samotestiranja. Slednje jim je bilo sicer predstavljeno na skupnem virtualnem srečanju z vsemi deležniki, na katerem pa njihovih priporočil oz. mnenj niso upoštevali. Vodstva srednjih šol se namreč zavzemajo, da bi dijaki samotestiranje izvajali v domačem okolju.

Bolje bi bilo, če bi se dijaki testirali doma

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300