Ptuj: Park Ljudski vrt kmalu z gostinskim lokalom in sanitarijami
Štajerski Tednik
Tipografija

Ptujska občina je pridobila gradbeno dovoljenje za postavitev montažnega gostinskega objekta in sanitarij v parku Ljudski vrt. Julija bo objavljen razpis za izbiro zasebnega investitorja. Za razliko od investicije na Ranci bo namreč izbrani partner moral sam plačati postavitev objekta. Začetek obratovanja lokala je tako v največji meri odvisen od interesa investitorja.

Gradbeno dovoljenje, ki ga je za to investicijo MO Ptuj pridobila pred kratkim, zajema postavitev dveh nezahtevnih pritličnih objektov, vsakega v velikosti 24 m², visokih tri metre, z ravno streho. En objekt je predviden kot gostinski lokal, v drugem bodo urejene sanitarije. „Mestna občina Ptuj bo stavbno pravico za določeno obdobje podelila zainteresiranemu zasebnemu investitorju, ki bo na podlagi pridobljenega gradbenega dovoljenja in PZI projektne dokumentacije postavil oba nezahtevna objekta. Za izbiro bo predvidoma v juliju izveden javni razpis, na podlagi katerega bomo izbrali zainteresiranega ponudnika. Z njim bo sklenjena pogodba o ustanovitvi stavbne pravice, ki bo investitriju omogočala postavitev objektov,“ so pojasnili na občini.

Kakšna bo vrednost investicije, bo odvisno od več dejavnikov, po projektantski oceni pa naj bi stala okrog 150.000 evrov. V to je zajeta postavitev obeh objektov, kovinske pergole, ki bo povezovala oba objekta, lesene pohodno terase s stopniščem ter vsemi potrebnimi priključki (vodovod, kanalizacija, elektrika in drugo). Stroške projektne dokumentacije in pridobitve gradbenega dovoljenja krije ptujska občina, vse drugo zasebni investitor.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300