Urgentni center: Bolnišnica bo morala prodati zemljišča in 12 stanovanj
Štajerski Tednik
Tipografija

Po številnih neizpolnjenih obljubah so Ptujčani, kar se tiče investicije izgradnje Urgentnega centra Ptuj, postali nezaupljivi, a se še vedno oklepajo upanja. Minuli teden je padla nova obljuba; že maja naj bi bil sklenjen dogovor o načinu zaprtja finančne konstrukcije. Vodstvo ptujske bolnišnice ima do takrat še dve nalogi: racionalizirati mora projekt in zagotoviti dodatni denar. Dobili naj bi ga s prodajo zemljišča in kar 12 stanovanj. Ko bosta znani vrednosti nepremičnin in samega projekta, bo sprejeta dokončna odločitev. Razpis za izbiro izvajalca del bi po tem scenariju objavili junija.

Na temo izgradnje Urgentnega centra Ptuj je minuli teden na ministrstvu za zdravje potekal sestanek. Vodil ga je državni sekretar Franc Vindišar, udeležili pa so se ga predstavniki bolnišnice, direktorica Anica Užmah in strokovni direktor Teodor Pevec ter državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Ptujčan Andrej Čuš.

Vindišar naj bi jim obljubil tako pomoč pri realizaciji tega projekta kot pri zagotavljanju milijona evrov za ureditev bolnišnične lekarne. Tako Čuš kot Užmahova sta izplen sestanka ocenila kot pozitiven. „Pokazalo se je veliko interesa, da se projekt končno realizira v praksi. Jasno sem povedal, da smo na Ptuju in okolici pokazali velik interes in voljo, da se ta projekt dokonča,“ je po sestanku dejal Čuš.

Ker ključni problem ostaja finančna konstrukcija, naj bi bila večina debate namenjena iskanju rešitev za njeno zaprtje. Manjkajoča dva milijona evrov bodo skušali zagotoviti v čim krajšem možnem času, del sredstev pa naj bi prispevala bolnišnica z odprodajo nepremičnin, s katerimi v imenu države upravlja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300