Komentiramo: Trag(ikom)edija ormoških sej
Štajerski Tednik
Tipografija

Hudo rivalstvo, ki sta ga pred dobrima dvema desetletjema začela stara politična borca Vili Trofenik in Alojz Sok še danes kot temna senca ali bolje rečeno nevihtni oblak vztraja nad mestom Ormož. Čeprav nobeden izmed njiju ni več na županski funkciji in vsaj formalno ne v politiki, vodenje občine pa je prevzela mlajša generacija, se modusa operandi, ki sta ga vpeljala, mesto nikakor ne (z)more osvoboditi.

Užaljenost NSi, ker so izgubili župana, se izrazito kaže na sejah občinskega sveta. Te so zaradi dolgih in pogosto vsebinsko brezpredmetnih svetniških monologov resnično morbidne. NSi in SDS, ki sta bili v preteklosti v Ormožu politični partnerici, danes stojita vsaka na svojem bregu. Svetnik Kolmanič proti županu Vrbnjaku usmerja politične puščice. Užitek bi jih bilo poslušati, če bi bile ostre in dobro ošiljene. Tope in monotone pa so le izguba vsem dragocenega časa. Tu in tam se vmes najde še kakšen pameten Kolmaničev nasvet, ki lahko služi tudi gospodinjam, recimo kako prati in vzdrževati posteljnino v občinskem hostlu. O tem boste brali v eni od naslednjih številk, danes smo ogledalo postavili čez celotno dogajanje zadnje deveturne seje.

Ormoška politika je ujetnica same sebe, škoda nerazumnega 20-letnega političnega rivalstva je v okolju in (ne)razvoju že krepko opazna. Igrajo se parlamentarizma po modelu visoke državne politike, a s tem ne delajo drugega, kot najedajo sami sebe, ljudje pa so jih že davno dali na hladno in jih njihove politične razprave niti najmanj ne zanimajo.

Drobne ormoške radosti: deveturno politično deklamiranje

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300