Ptuj: V času gradnje nove vežice pogrebi na starem Rogozniškem pokopališču
Štajerski Tednik
Tipografija

S tem ko je ptujski mestni svet potrdil investicijski projekt za ureditev infrastrukture na pokopališču, so izpolnjeni pogoji za pridobitev gradbenega dovoljenja za ureditev nove mrliške vežice. Dela naj bi začeli še letos. V času gradnje se izvedba poslovilnega dela pogreba seli na staro rogozniško pokopališče. Je pa že zdaj jasno, da pol milijona evrov, kolikor je občina rezervirala v letošnjem proračunu, ne bo dovolj. Nova projektantska ocena se giblje okrog 866.000 evrov.

Ker ima občina za zdaj v proračunu zagotovljenega pol milijona evrov, bodo nekaj sredstev priskrbeli kasneje, z rebalansom. Skupni znesek, ki ga bodo namenili za to investicijo, se giblje okrog 732.000 evrov, dodatnih 132.000 evrov pa naj bi primaknilo podjetje Javne službe Ptuj kot bodoči upravljavec in izvajalec lokalne gospodarske službe upravljanja s pokopališči.

Prenova pokopališkega objekta je naložba, na katero so Ptujčani čakali več desetletij. Sedanji objekt je bil postavljen v 70. letih in je dotrajan ter neprimeren. Nov bo bistveno sodobnejši, energetsko učinkovitejši, obenem pa naj bi bili prostori razporejeni bolj funkcionalno. Urejen bo tudi zunanji del, kjer bo ploščad, pokrita z nadstreškom. Da je mestni svet soglašal z investicijskim dokumentom, je bil tako le še zadnji korak na poti k pridobivanju gradbenega dovoljenja.

Vežic bo manj in bodo manjše, namesto prostora za duhovnika bo cvetličarna

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300