Podravje: Epidemija zdesetkala ponudbo koles
Štajerski Tednik
Tipografija

Nekateri modeli koles so razprodani.

Zaradi epidemije se je tako v svetu kot Sloveniji nenormalno povečala prodaja koles. Ljudje so kolesarjenje prepoznali kot eno izmed športnih aktivnosti, ki jo lahko tudi v korona času brez večjih težav izvajajo. Kolesarske trgovine poročajo o nadpovprečni prodaji in težavah z dobavo. Med njimi je tudi specializirana trgovina za kolesa BikeEK, ki v središču mesta Ptuj posluje že 20 let. Kot je povedala Andreja Bezjak, solastnica trgovine, v vseh teh letih delovanja takega navala za kolesa še ni bilo. Promet trgovine se je v lanskem letu bistveno povečal, tudi na račun večje prodaje električnih koles, za katera je treba odšteti več tisoč evrov.

Bezjakova tako veliko povpraševanje pripisuje izključno epidemiji, zaradi katere se več ljudi odloča za nakup koles. Posledično se je zgodilo to, da je na voljo vse manj različnih modelov in velikosti. Nekateri modeli so že razprodani in jih letos več ne bo mogoče kupiti. Nekateri prodajalci zato že sprejemajo naročila za kolesa za prihodnje leto. Tisti, ki so z nakupi pohiteli, so imeli nekoliko več sreče. Kupcem Bezjakova svetuje, naj bodo vztrajni in počakajo na kolo, ki si ga res želijo. Vsekakor so minili časi, ko si prišel v kolesarsko trgovino, izbral želeno kolo in ga odpeljal domov.

Kupci iščejo treking kolesa

Največje povpraševanje je po trekingih kolesih, ki jih v tem trenutku primanjkuje. Tudi otroška kolesa hitro razprodajo, še posebej tista za otroke, stare od 4 do 6 let. V zadnjem času je veliko zanimanja za nakup gorskih in cestnih koles. Slednja so še posebej primerna za ptujsko območje, kjer je mogoča vožnja po številnih asfaltiranih cestah. Za nakup t. i. specialk se odloča tudi vse več pripadnic ženskega spola.

Trg se bo stabiliziral komaj čez tri leta

Drugo leto se pričakuje podražitev koles

Trenažerji za kolo dobesedno razgrabljeni

Velik porast prodaje e-koles

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300