Izredna skupščina CPP: O svetovalnih pogodbah, ki naj bi izčrpavale podjetje
Štajerski Tednik
Tipografija

V Cestnem podjetju Ptuj (CPP), ki velja za največjo gradbeno družbo v Podravju in eno večjih v nacionalnem merilu, so temperature še kar okoli vrelišča. Vsaj tako je moč razbrati iz zapisnika seje izredne skupščine, na kateri so se lastniki srečali 18. maja.

Razlog za visoke temperature in slabo voljo so razhajanja med lastniki. Največji med njimi je Ferdinand Veingerl, ki preko podjetja CPIN v CPP obvladuje 70-odstotni lastniški delež. Interesenta za nakup Veringerlovega paketa delnic sta bili podjetji GIC Gradnje iz Rogaške Slatine in Mineral s sedežem v Preserjah v okolici Ljubljane, sicver v lasti sarajevskega poslovneža Fehima Seleka.. Veingerl se je odločil svoj delež prodati slednjemu, nakup je že tudi potrdila državna agencija za varstvo konkurence.

Zelo zagret za nakup CPP-ja je bil Ivan Cajzek, lastnik GIC Gradenj, ki je najprej odkupil 30-odstotni delež od manjših delničarjev, nato je nameraval kupiti še večinskega Veingerlovega. To se ni izšlo, saj se je slednji odločil za prodajo Mineralu. Zapletlo je se tudi pri nakupu manjšinskega deleža, saj naj bi bila na določenem paketu delnic (15 %) vpisana predkupna pravica. Cajzku je tako uspelo pravnomočno postati lastnik le 15 % delnic, ki jih je kupil od nekdanjega direktorja CPP Martina Turka, ne pa tudi pravnomočni lastnik delnic Dušana Sagadina in Stanislava Rogine.

Veingerl s 70 odstotki lastništva suvereno povozil vse predloge

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300