Spala v hlevu, na banki pa lep kupček denarja
Štajerski Tednik
Tipografija

Antonija Arnečič, po domače Tonika, iz občine Cirkulane je letos ostala brez strehe nad glavo. Takrat je k reševanju njene stanovanjske problematike aktivno pristopila cirkulanska občina, pa tudi veliko drugih prostovoljcev in institucij. Ker je Antonija bivala v mrzlem hlevu, so ji v najkrajšem možnem času priskrbeli urejen bivalnik z elektriko, vodo in sanitarijami. Materialno so ji na pomoč priskočili tudi številni donatorji.

Kot je pojasnila županja Antonija Žumbar, so starejši občanki v stiski sprva želeli pomagati pri ureditvi bivanjskega prostora v nedograjeni novejši hiši na njeni parceli, vendar je to zavrnila. »Po več pogovorih na terenu se je odločila za nakup bivanjskega kontejnerja, zato smo organizirali in izvedli vsa potrebna gradbena dela. Našli smo primeren in cenovno ugoden kontejner in ga dostavili na vrh hriba. Vgrajena je bila notranja oprema, urejeno ogrevanje in priključene vse inštalacije,« je pojasnila Žumbarjeva.

Skupna vrednost celotnega projekta je 13.618 evrov, od tega znaša prispevek Arnečičeve 6.742 evrov. Preostanek pa predstavljajo donacije, vključno z gradbenimi deli zaposlenih občine (štirje uslužbenci, ki so ves teden opravljali obsežna gradbena dela). Ob tem ni zanemarljivo še dejstvo, da so morali delavci zaraščeno pot do Tončkinega posestva praktično povsem na novo urediti, saj je bila že napol zarasla.

Na bančnem računu dovolj denarja za plačilo računa

Po preveritvi možnosti finančne pomoči preko centra za socialno delo Spodnje Podravje je bilo ugotovljeno, da ima Arnečičeva na svojem bančnem računu kar nekaj denarja, zato ji niso mogli odobriti denarne pomoči. Posledično tudi občina nima nobene pravne podlage za prevzem njenega deleža prispevka za plačilo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300