Čakalna doba na ptujski UE med najdaljšimi v državi
Štajerski Tednik
Tipografija

»Ker je bila hčerina osebna izkaznica pred iztekom veljavnosti, sem se želela na Ptuju naročiti za oddajo vloge. Termin, ki so mi ga dali, je bil šele čez 15 dni, 27. julija! Same referentke so mi svetovale, naj grem drugam. Poklicala sem na Upravno enoto Ormož in bila na vrsti v treh dneh. Kako je to možno, mi res ni jasno,« se sprašuje naša sogovornica. Številni drugi so se poslužili krajevnih uradov. Kot enega hitrejših, ki očitno ima dober sistem dela, mnogi uporabniki izpostavljajo Krajevni urad Kidričevo, kjer naj bi zadeve urejali brez naročanja in hitro.

Tudi po koncu epidemije delo s strankami na Upravni enoti (UE) Ptuj še vedno poteka po sistemu naročanja. Odločitev o načinu sprejemanja strank je v rokah načelnikov upravnih enot. To najbrž ne bi povzročalo tolikšnega nezadovoljstva strank, če na posameznih UE ne bi bile zelo dolge čakalne dobe. Med vsemi upravnimi enotami v državi se prav na Ptuju in v Kopru trenutno najdlje čaka samo na termin za oddajo vloge za osebno izkaznico (torej ne za izdajo). Tudi pri potnih listih in vozniških dovoljenjih so ptujske čakalne dobe med najdaljšimi.

Načelnik UE Ptuj Metod Grah pojasnjuje, da je problem pomanjkanje kadra in da trenutno nimajo možnosti za skrajšanje čakalnih dob.

V zadnjem času so precej glasne kritike na račun sistema dela in čakalnih dob na Upravni enoti Ptuj. Mnogi so namreč pričakovali, da bo po koncu epidemije veljal stari sistem: torej brez naročanja. A na Ptuju ni tako. Ministrstvo za javno upravo je sicer odločitev o tem, kako bodo delali po preklicu epidemije, prepustilo načelnikom, ki so jim svetovali, naj se prilagajajo glede na potrebe strank in razmere v krajevnem okolju.

Na Ptuju 15 dni za oddajo vloge, v Ormožu termin v treh dneh

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300