Županja Nuša Gajšek: »Zaradi situacije smo v zadnjem letu z občani komunicirali drugače«
Štajerski Tednik
Tipografija

Večja kot je občina, tako po površini kot številu prebivalcev, več je izzivov, s katerimi se je treba spopasti. Te dni, ko mestna občina Ptuj praznuje občinski praznik, je pravi čas za razmislek o izvedenih in načrtovanih investicijah. Županja Nuška Gajšek je na čelu občine skoraj tri leta, zaveda se, da bo zadnje, predvolilno leto še kako pestro, a dodaja: »Želim si, da še naprej delamo za skupno dobro in da se ne bi politizirale teme, ki se recimo v občini rešujejo že desetletja in se v tem mandatu resnično trudimo, da jih končno razrešimo.«

Prvi županski mandat Gajškove je zraven standardnih izzivov, s katerimi se po navadi spopadajo novoizvoljeni župani, prinesel še nekatere dodatne. Skoraj leto in pol je minilo, odkar smo se začeli ubadati s korona krizo. Na zastavljene investicije na Ptuju ta k sreči ni imela velikega vpliva. »Ne glede na epidemijo me veseli, da projekti, ki smo jih zastavili, tečejo nemoteno. Skupaj z občinsko upravo smo se trudili, da je delo nemoteno teklo. Investicije so tekle po zastavljenem planu. Res pa je, da smo zaradi situacije z občani komunicirali drugače, ker nismo mogli na teren,« pravi županja mestne občine Ptuj.

Medtem ko je torej na eni strani delo občinskih služb na področju naložb teklo relativno dobro, pa je na drugi strani družabno življenje zastalo. Organizacija dogodkov je bila otežena, v določenem delu leta celo onemogočena. »Če ne bo nobenih presenečenj, se po dolgem obdobju vračamo v ustaljene tirnice. Čaka nas bogato festivalsko poletje, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. Vemo, Ptuj je znan po poletnih festivalih, ki napolnijo ulice in trge mesta in letos se bomo tega še posebej naužili. A glede na napovedi epidemiologov upamo, da bo letošnje poletje res v znamenju dogodkov, ki smo jih vajeni,« se veseli Gajškova.

Načrti za letošnje leto

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300