Z bonom le po knjige, ne po ostale potrebščine
Štajerski Tednik
Tipografija

Letošnja novost pri t. i. turističnih vavčerjih je, da jih lahko prejemniki uporabijo za precej različne namene; med drugim tudi v knjigarnah za nakup knjig in delovnih zvezkov v specializiranih prodajalnah s knjigami.

A po objavi novosti pri koriščenju bonov je bil v prvem tednu v nekaterih knjigarnah precejšen kaos, saj so potrošniki želeli z bonom kupiti vse šolske potrebščine, tudi pisala, zvezke, barvice, flomastre, peresnice, nahrbtnike, torbe, zvezke …, kar pa žal ni mogoče. Po pripovedovanjih ene izmed naših bralk so nekateri dobesedno izsiljevali prodajalce in niso želeli razumeti, da svinčnika za slab evro pač ne morejo kupiti z bonom.

Nove turistične bone je tako mogoče unovčiti v vseh knjigarnah in papirnicah DZS po Sloveniji. Prve unovčitve so imeli že prvi dan. »Presenečeni smo nad odzivom potrošnikov, saj se boni kar množično koristijo. Veseli nas, da smo lahko del te zgodbe,« so še zapisali na DZS in dodali, da se za nakup s turističnimi boni odloča četrtina vseh kupcev učbenikov, delovnih zvezkov in knjig.

V MK minimalni znesek 50, v DZS 20 evrov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300