Šalamunova: »Stranke same povedo, da gredo raje k frizerju, ki dela na črno«
Štajerski Tednik
Tipografija

Z zaostrovanjem ukrepov za preprečevanja širjenja virusa in obveznim izpolnjevanjem pogoja PCT so gostinci in frizerji spet v velikih težavah. Promet jim je strmo padel že ob samih napovedih poostrovanja ukrepov, kaj šele ob uvedbi minulo sredo. Gostincem pojenja potrpljenje. Medtem ko jim je po težkem letu nekako uspelo preživeti in se iz krize vsaj za silo postaviti na noge, so sedaj zopet na kolenih. Zaradi zaostrovanja ukrepov in obveznega preverjanja pogoja PCT so prostori gostiln tudi na Ormoškem bolj kot ne prazni.

Ljudje množično odpovedujejo pogostitve zaključenih skupin, na pico ali malico ne gredo ali pa nanjo počakajo kar v avtu, kajti v gostinske prostore zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT ne upajo. Takšna je realnost, pripoveduje lastnik Gostilne Marta iz Cvetkovcev Franc Tomažič Letonja, ki je obupan in (upravičeno) jezen zaradi vsega, kar se dogaja: »Stanje je katastrofalno. Ljudje so prestrašeni, kličejo, sprašujejo, ali smo sploh odprti, v gostilno niti ne upajo več. Na pico ali malico čakajo kar na parkirišču v avtu. Zaradi napovedanega zaostrovanja ukrepov smo že prejšnji teden opazili izrazit upad prometa. Če bo šlo tako naprej, ne bomo preživeli. Imamo sedem zaposlenih, od države smo ob vseh zaprtjih prejeli le enkratno pomoč. Iz regresa, ki ga je obljubljala za zaposlene, ni bilo nič. Ne vem, kaj bomo …«

Nič drugače ni pri frizerjih. »Poglejte, prazen salon, slika pove vse,« nam čistega vina takoj ob prihodu nalije lastnica frizerskega salona Mojca Šalamun iz Ormoža.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300