Ptuj: Občina bo državi podarila pol milijona evrov vreden objekt
Štajerski Tednik
Tipografija

Ptujska občina bo svoj delež lastništva na stavbi Slomškova 10, v kateri deluje Upravna enota, prenesla na državo. To naj bi bil pomemben korak k celoviti sanaciji tega objekta. V zameno za lastniški delež na objektu, vreden več kot pol milijona evrov, so sicer pričakovali kakšno drugo nepremičnino, a jim je ni uspelo iztržiti. „Država je dobila znatna sredstva, ki jih lahko nameni za obnovo. Dejstvo je, da skladno z zakonodajo te prostore že leta uporabljajo brezplačno, zato občina od tega, da je lastnica, praktično nima nič. Pridobili bomo že s tem, da bo država vložila sredstva v prenovo te stavbe,“ je smiselnost prenosa lastništva komentirala županja MO Ptuj Nuška Gajšek.

Deljeno lastništvo po navadi pomeni tudi delitev odgovornosti. Odličen primer tega je objekt, v katerem deluje Upravna enota Ptuj, ki že leta kliče po prenovi. V zadnjem času so sicer bila izvedena nekatera sanacijska dela, a so vlaganja glede na potrebe prenizka. Sredstva je zagotavljala občina, ki je sicer solastnica objekta, a ga ne uporablja. Zdaj bo očitno na potezi država, ki bo po novem edina lastnica stavbe na Slomškovi 10.

K objektu spada tudi kompleks šestih garaž za parkiranje službenih vozil v izmeri 123 m², od tega pet garaž uporablja UE Ptuj, eno občina, pa tudi zemljišče v izmeri 422 m², ki v naravi predstavlja parkirišče za potrebe uslužbencev UE Ptuj in izpostav MORS.

Stanje stavbe slabo, država ima denar za obnovo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300