Vežica na Rogozniškem pokopališču: Gradbeniki s ponudbami za 1,5 milijona evrov!
Štajerski Tednik
Tipografija

Kljub temu da je projektna dokumentacija pripravljena in naj bi bilo po ocenjeni vrednosti gradnjo vežice na novem rogozniškem pokopališču na Ptuju možno izvesti za okrog 800 tisočakov, je stanje na trgu pokazalo drugačno sliko. Okrog 1,5 milijona evrov, kolikor sta znašali prispeli ponudbi, občina trenutno ne more zagotoviti. Niti 200 tisočakov manj, kolikor znaša inhouse ponudba. Zdaj projekt racionalizirajo, možna varianta je celo obnova obstoječega poslovilnega objekta.

Ideja o začetku gradnje prepotrebne vežice na novem rogozniškem pokopališču na Ptuju še letos je neuresničljiva. Razblinila se je praktično že junija, ko je postalo jasno, da projektantska ocena tudi tokrat ni bila pravilna ali pa so gradbinci tako dobro usklajeni. Morda pa projektanti niso računali na enormne dvige cen surovin. Na javni razpis sta se prijavili dve ptujski podjetji, Cestno podjetje Ptuj in GP project ing, obe bi investicijo izvedli za okrog 1,5 milijona evrov. To pa je skoraj enkrat več od ocenjene vrednosti, po kateri naj bi bila ta naložba izvedljiva za 866.000 evrov.

Občina je sicer v letošnjem proračunu najprej zagotovila pol milijona evrov, nato z rebalansom še dodatnih 215.000 evrov. Skupni znesek, ki so ga namenili za to investicijo, skupaj znaša že 715.000 evrov. Dodatnih 132.000 evrov je bilo pripravljeno prispevati občinsko podjetje Javne službe Ptuj kot bodoči upravljavec in izvajalec lokalne gospodarske službe upravljanja s pokopališči. A tudi vse to očitno ne bo zadostovalo. Tudi inhouse ponudba občinskega podjetja Javne službe Ptuj – v višini 1,3 milijona evrov – je bila previsoka, zato je občina ni sprejela.

Padec cen naslednje leto je utopično pričakovati

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300