PTC pogoj: Gostinci že prvi teden z občutnim padcem prometa
Štajerski Tednik
Tipografija

Obvezno izpolnjevanje PTC-pogoja je gostincem prineslo nove težave. Na Ptuju in v okolici ni lokala, ki mu ne bi upadel promet. Gostinski lokali s hrano so v samo nekaj dneh od pretekle srede naprej, ko so se pogoji zaostrili, izgubili veliko število gostov. Promet jim je ponekod padel tudi do 50 odstotkov!

Gostinci so obupani. Komaj so goste ob koncu pandemije znova pritegnili na svoje terase in v lokale, jih sedaj znova izgubljajo. Tako rekoč se je začela borba za vsakega posameznega gosta. »Tudi sicer je v normalnih razmerah težko pridobiti gosta, ga zadržati, zdaj pa jih z ukrepi ponovno odganjamo,« je slišati med njimi.

Nekateri gostje so celo zagrozili gostincem, da jih bodo tožili, ker gre za diskriminacijo, da jih zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT zavračajo, jim ne postrežejo. V celoti gledano pa nekih večjih izpadov ni bilo. Opazno je, da se stanje po nekaj dnevih umirja, velika večina gostov že ob vstopu v gostilno pokaže dokument o izpolnjevanju pogoja PTC, še preden jih gostinci sami vprašajo o tem. Vse manj pa je tudi vprašanj po telefonu o tem, ali lahko pridejo na nedeljsko kosilo brez izpolnjevanja pogoja PCT.

Ne le jedi po naročilu, celo malic prodajo manj ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300