Nedokončana cestna gradbišča na Ptuju: Je krivo vreme, arheologija ali premalo delavcev?
Štajerski Tednik
Tipografija

Trenutno na Ptuju tečeta dve veliki investiciji v cestno infrastrukturo; prva v Ulici 5. prekomorske, druga na Vičavi. V obeh primerih se je rok za dokončanje del zamaknil. Na Vičavi naj bi bil uraden razlog vreme, v blokovskem naselju arheološke najdbe. Številni občani pa menijo, da ne eno ne drugo ni pravi razlog za podaljšanje del, pač pa dejstvo, da izbrani gradbinci na teren pošiljajo premalo delavcev.

Skorajda že pravilo je, da se roki za dokončanje gradbenih del na infrastrukturnih projektih, predvsem vlaganjih v obnovo cest, zamaknejo. Tako je tudi v primeru dveh naložb, ki se trenutno izvajata na Ptuju.

Prva faza gradnje ceste v blokovskem naselju, od križišča s Peršonovo ulico do krožišča z Volkmerjevo cesto, je velik projekt. Da terminski plan ne bo uresničljiv, so krajani, predvsem tisti, ki na tem območju živijo, opozarjali večkrat. To je tik pred iztekom roka za dokončanje del potrdila tudi ptujska občina. Rok za zaključek gradbenih del na Ulici 5. prekomorske so podaljšali za mesec dni in ga prestavili na 30. oktober. »Do podaljšanja je prišlo zaradi najdbe arheološkega grobišča iz rimske dobe, zaradi katere so bile potrebne podrobnejše arheološke raziskave. S tem so se posledično gradbena dela izvajala počasneje, kot smo prvotno načrtovali,« so razloge pojasnili na MO Ptuj.

Na gradbišču praviloma en ali dva delavca ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300