„Najbolj boli podcenjujoč odnos posameznikov do našega dela!“
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav se bodo plače medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov nekoliko izboljšale, je dejstvo, da so za delo, ki ga opravljajo, premalo cenjeni. Epidemija koronavirusa je razgalila težave zdravstvenega sistema in nas osvestila o nepogrešljivosti posameznih poklicev. Primerno plačilo delavcem pa še zdaleč ni edina težava zaposlenih v zdravstvu. Bolj kot nizka plača medicinske sestre prizadene podcenjujoč odnos posameznikov do njihovega dela. Kot pravijo zaposlene v ptujski bolnišnici, je nerazumljivo, da nekdo dvomi o resnosti situacije, ko pa same trenutno delajo preko svojih zmožnosti.

Po 20 mesecih ukvarjanja s koronavirusom se je zdravstveno osebje privadilo na nenehno spreminjajoče se razmere, kar od njih terja veliko potrpežljivosti in prilagajanja. Gotovo je le to, da nič ni gotovo.

„V četrtem valu dejansko delo teče zadovoljivo. Najtežje je bilo v prvih dveh valih. Veliko smo se morali naučiti, tudi bali smo se samega koronavirusa, saj nismo imeli dovolj znanja. Zdaj tudi medicinske sestre nimajo problemov s tem, če so premeščene na covid oddelek. Smo pa vsakogar vprašali, ali je pripravljen delati na omenjenem oddelku,“ pojasnjuje Natalija Galinec, pomočnica direktorice za zdravstveno nego v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj. Kot dodaja, če kdo ne želi delati na covid oddelku, se željam zaposlenih prilagodijo, kolikor je le možno.

Zaposleni so utrujeni, pričakujejo pomoč in razumevanje

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300