Skupščina Taluma: Eles: „Uprava ima našo polno podporo“
Štajerski Tednik
Tipografija

Po tem, ko so v Talumu minule dni predvsem z virtualnim druženjem in vsebinami na spletu zaznamovali 67. tovarniški praznik, jih ta konec tedna čaka nekoliko zahtevnejša naloga. Sklicano je zasedanje skupščine delničarjev, na seji je predvideno imenovanje šestih članov nadzornega sveta (ta je sicer devetčlanski).

Kot je navedeno v sklicu skupščine, bi mandat v naslednjih štirih letih obdržali dosedanji nadzorniki: Jurij Klančnik, Ivan Malešič, Milan Jevšenak, Duško Kos, Miroslav Ribič in Venčeslav Perko. Preostali trije člani nadzornega sveta so Venčeslav Škerget, Ivan Ogrinc in Peter Marinič.

Lastnik Talum je državni Eles, ki v podjetju obvladuje 86-odstotni delež. Glede na pretrese v vrhu državnih energetskih podjetij v minulih tednih se je zastavilo vprašanje, kaj dejansko lahko prinese za konec meseca sklicana skupščina v Talumu. Se morebiti maje mandat predsedniku uprave Marku Drobniču in članoma Danielu Lačnu ter Zlatku Čušu? Tako Talum kot njegov lastnik Eles sta namreč del resorja (ministrstvo za infrastrukturo), kjer so ta mesec v kar treh podjetjih padle glave vodilnih. V Elesu so poudarili, da ima Talumova uprava z Markom Drobničem na čelu z njihove strani polno podporo. „Podpora in zaupanje upravi Taluma temeljita na doseženih rezultatih poslovanja v zadnjih desetih letih.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300