Praznični december: Bo Ormož edini med mesti sameval?
Štajerski Tednik
Tipografija

Veseli december je pred vrati. A glede na slabo epidemiološko sliko in omejitve bo očitno tudi letošnji december - tako kot lanski - vse prej kot običajen. Preverili smo, ali bodo v Ormožu in na Ptuju ter v treh večjih slovenskih mestih praznično ponudbo dopolnjevale sejemske hišice in stojnice ter kakšne so cene najema.

Kot so sporočili iz Ormoža, za letos še ne vedo, ali bodo v mestu postavili praznične hiške in stojnice s ponudbo praznične hrane in napitkov ter lokalnih izdelkov, saj je vse odvisno od vladnih ukrepov. Zaradi slabe epidemiološke situacije so že vnaprej odpovedali vse prireditve, razen prižiga lučk, ki ga bo mogoče spremljati preko spleta.

Hiške naj bi na Ptuju obratovale, najemnina letos simbolična

Kljub trenutno negotovi epidemiološki situaciji v državi na Zavodu za turizem Ptuj upajo, da jim bo decembra uspelo Ptuj spremeniti v pravljično mesto, tudi s pomočjo ponudnikov v hiškah. Te bodo predvidoma obratovale med 6. in 30. decembrom 2021. Ponudniki, ki bodo želeli najeti hiško, bodo na MO Ptuj oddali vlogo za uporabo javne površine. 11 hišk bo nameščenih na dveh lokacijah, na mestni tržnici in Mestnem trgu. Strošek za celotno obdobje najema, torej od začetka do konca decembra, pa bo simboličen: do največ 50 evrov za staro hiško na Mestnem trgu in do največ 100 evrov za novo hiško na mestni tržnici. Zaradi vseh ukrepov za zajezitev koronavirusa lansko leto prodajnih prazničnih hišk v centru mesta decembra sploh niso postavljali.

V Ljubljani ohranili astronomske cene najema hišk

V Varaždinu se začenja adventna pravljica

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300