Ormož: tudi zimski bazen prinaša finančno izgubo
Štajerski Tednik
Tipografija

Še večjo izgubo kot letno kopališče Ormož povzroča zimski bazen, ki je v prostorih Gimnazije Ormož.

Pred približno 15 leti so v sklopu gradnje ormoške gimnazije zgradili pokriti zimski bazen z vodno površino 112 m2. V njem prve plavalne zamahe naredijo številni otroci iz ormoških šol. Nekaj je tudi zunanjih uporabnikov, a teh je, kot pove ormoški župan Alojz Sok, malo. »Zimski bazen Hardek je namenjen predvsem osnovnošolskim otrokom za plavalno opismenjevanje oz. plavalne tečaje. Obratuje v zimskem času – od začetka novembra do konca marca. Bazen v pretežni meri koristijo osnovnošolski otroci, ob petkih, sobotah in nedeljah je bazen na razpolago drugim uporabnikom za rekreativne namene,« je pojasnila Bogdana Kolbl iz Komunalnega podjetja Ormož, ki od vsega začetka upravlja bazen.

A objekt ima, tako kot tudi letno kopališče Ormož, izgubo. Po besedah Kolblove letni prihodek iz naslova prodanih vstopnic znaša 18.000 evrov, stroški obratovanja pa za trikrat presegajo prihodke. Bazen namreč polnijo z ogrevano pitno vodo: »Stroški letnega obratovanja znašajo približno 57.000 evrov. Iz prodanih vstopnic (približno 18.000 evrov) se pokrije del nastalih stroškov, razliko med prihodki iz vstopnin in nastalimi stroški kot lastnica bazena pokrije Občina Ormož.«

Samo za pokrivanje izgub obeh bazenov 60.000 evrov

Kot smo pred kratkim poročali, je v rdečih številkah že nekaj let zapored  tudi ormoško letno kopališče. Samo lani je izguba znašala okoli 28.200 evrov, ki jo je v deležu 87 % v skladu s pogodbo o upravljanju in vzdrževanju letnega kopališča pokrila občina Ormož. Če k temu prištejemo še negativen rezultat zimskega bazena, je občini samo v enem letu za pokrivanje izgub zimskega in letnega bazena po vodi splavalo okoli 60.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300