Dviga cen v domovih upokojencev za zdaj ne bo
Štajerski Tednik
Tipografija

Stanovalci domov upokojencev so se za las izognili novi podražitvi. Čeprav je kazalo, da je dvig cen kot posledica zvišanja plač zaposlenih v socialnem varstvu neizogiben, naj bi država vendarle višje stroške pokrila iz državnega proračuna. V njem naj bi po napovedih koalicijskih strank zagotovili dodatnih 16 milijonov evrov. Izredna seja na to temo bo jutri, v sredo.

V ptujskem domu upokojencev so načrtovali 4-odstoten dvig cen oskrbnin, kar naj bi potrjevali na jutrišnji seji. Po zadnjih novicah iz vlade pa bodo točko o dvigu cen umaknili z dnevnega reda. Direktorica Doma upokojencev Ptuj je seveda zadovoljna, da jim cen ne bo treba višati.

Plače zaposlenih v socialnem varstvu se bodo sicer zvišale od 4 do 24 odstotkov.

V Lenartu predvidena podražitev le v starem domu, zdaj čakajo na navodila

Podjetje Dom LenartNadškofijske karitas Maribor upravlja z dvema domovoma starejših v Lenartu: domom sv. Lenarta v središču mesta in novim domom sv. Agate, ki stoji na mestu nekdaj gostišča Črni les. Kot je povedal direktor Zlatko Gričnik, so tudi pri njih uskladili cene z višjimi stroški dela, vendar le v matičnem domu sv. Lenarta in le pri dveh kategorijah oskrbe.

Podražitve cen v domovih marca 2022 – ali morda že prej?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300