Ptuj: poslovno stavbo Tehcentra prodali za 2,2 mio evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Stečajnemu upravitelju podjetja Tehcenter je nedavno na dražbi uspelo prodati poslovne prostore na Puhovi ulici na Ptuju. Kupnina znaša 2.250.000 evrov, kupec jo je dolžan poravnati do 24. novembra.

Primopredaja objekta bo izvedena po plačilu kupnine in pravnomočnosti sklepa o izročitvi nepremičnine kupcu, ki ga izda stečajno sodišče. »Ker smo prejeli informacije, da bo kupnina nakazana pred pogodbeno določenim plačilnim rokom, bi se primopredaja lahko izvedla še letos,« je povedal stečajni upravitelj Dragan Manjulov in dodal: »Poslovni objekt je bil v celoti obremenjen s hipotekami in drugimi zastavnimi pravicami. Gre za tako imenovano posebno stečajno maso, zato se bodo iz kupnine poplačali ločitveni upniki.« To so družba za upravljanje TCK v lasti poslovne skupine Hypo, Nova KBM, Republika Slovenija in Aleasing v lasti Abanke. Družba za upravljanje TCK je prijavila 8,2 in Nova KBM 2,2 milijona evrov terjatev. Vrednost prijavljenih terjatev Aleasinga znaša 319.000 evrov, Republike Slovenije pa 331.000 evrov.

Ker imajo do sredstev iz kupnine premoženja, ki ga je stečajni upravitelj prodal na dražbi (poslovna stavba), pravico ločitveni upniki, nekdanji delavci Tehcentra od te prodaje ne bodo dobili nič. Tehcenter je v stečaju od junija 2014. Ugasnil je po 25 letih delovanja, brez dela je takrat ostalo 123 delavcev.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300