Kako so v dvoletnem covid obdobju zasedali občinski sveti: Ormožani prvaki v sejah na daljavo
Štajerski Tednik
Tipografija

Marca bosta minili dve leti življenja v nenehnih izrednih okoliščinah, ki jih narekuje koronavirus. Zasedanje občinskih svetov se je epidemiološkim razmeram prilagodilo že predlani. Nekatere občine so se odločile za sklic sej po spletu, druge so počakale na ugodnejše pogoje, ko je bilo dovoljeno vsem sedeti za skupno mizo.

Od letošnjega junija, ko se je končalo obdobje razglašene epidemije, bi morale seje občinskih svetov v skladu z zakonodajo in navodili Ministrstva za javno upravo (MJU) potekati v živo. Kot smo nedavno poročali, so nekateri župani zakonodajo in poziv ministrstva zaobšli ter zasedanje občinskih svetov izvajali v spletni različici. V občinah Spodnjega Podravja smo tokrat preverjali, koliko sej občinskih svetov so izvedli od začetka epidemije v marcu 2020 do danes, kolikšen delež so jih izvedli v živo in kolikšen po spletu.

Hajdinčani na spletu enkrat, Kidričani štirikrat

Župan občine Hajdina Stanislav Glažar je sklical 14 sej občinskega sveta, devet jih je bilo rednih, pet dopisnih. Od devetih rednih sej so eno (16. decembra 2020) izvedli po spletu, ostale so bile v živo v sejni sobi, ki je dovolj velika, da so dodali mizo in razmaknili sedeže. „Vsi sodelujoči so imeli maske in upoštevali vsa navodila NIJZ,“ so povedali v upravi občine.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300