Benedikt: so našli vlagatelja za izgradnjo zdraviliškega centra?
Štajerski Tednik
Tipografija

Po letih prizadevanj so, kot vse kaže, le našli novega investitorja, ki naj bi v Benediktu zgradil turistično-zdraviliški kompleks.

DUTB je kompleks zemljišč velikosti dobrih osem hektarjev prodajala za ceno pol milijona evrov, plus davek (informativna cena, objavljena na spletni strani DUTB). Kupec zemljišč je mariborska družba Beneco.

Začetek projekta gradnje turističnega zdraviliškega kompleksa v Benediktu sega dobro desetletje nazaj, ko je občina Benedikt zgradila vrtino za termalno vodo. Ugotovili so, da je voda več kot primerna za termalno zdravilišče. Zato so se lotili snovanja velikega turistično-zdraviliškega kompleksa. Naredili so projekte ter do bodočih term pripeljali vso potrebno infrastrukturo. A obetavni načrti so splavali po vodi.

Za prodajo zemljišč, ki so v prostorskih aktih namenjena za turistično in zdraviliško dejavnost, je zdajšnja lastnica DUTB konec junija letos začela zbirati nezavezujoče ponudbe. Kot kaže, je bila pri tem uspešna. Pogodbo o prodaji je sklenila družba Beneco iz Maribora, kar nam je po telefonu potrdil tudi direktor podjetja Dejan Turk, ki pa podrobnejših informacij o načrtih zaenkrat ne želi razkrivati.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300