Podravje: Morajo inšpektorji res med goste v času največje gneče?
Štajerski Tednik
Tipografija

Nemalokrat je od obrtnikov in gostincev slišati kritike inšpektorjev o 'zahrbtnem' načinu ugotavljanja kršitev in o nadzoru v povsem neprimernem času, denimo v času malic in podobno, ko imajo največ dela s strankami, češ da jih s tem inšpektorji v že tako težkih časih še dodatno spravljajo v stresne situacije.

Toliko inšpekcijskih nadzorov ne pomnijo

V zadnjem času praktično ne mine teden, ko gostincev ne bi obiskal vsaj en inšpektor. »Toliko inšpekcijskih nadzorov, kolikor jih imamo sedaj, ne pomnim,« pove dolgoletni gostinec.Kot opažajo gostinci in drugi obrtniki, so se ti začeli stopnjevati lanskega decembra. Čeprav se držijo vseh ukrepov, jim stalni nadzori jemljejo precej časa, pa tudi energije. Poleg tega pa jih v že tako negotovem in težkem času, ko se praktično borijo za preživetje, ti še dodatno spravljajo v stresne situacije. »Inšpektorji preverjajo spoštovanje zahtev za zajezitev covida, zlasti PCT-pogoj. Preverjajo vsi po vrsti, od zdravstvenega, finančnega in tako dalje … Toliko inšpekcijskih nadzorov, kolikor jih imamo sedaj, ne pomnim,« nam zaupa eden izmed dolgoletnih gostincev, ki se ni želel izpostaviti z imenom in priimkom. Slišali smo zgodbo še enega gostinca, ki naj bi v enem samem dnevu imel kar tri obiske inšpektorjev.

Nadzor trajal neverjetnih pet ur

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300