Lokalne volitve 2022: Kdo od aktualnih županov bo kandidiral ponovno
Štajerski Tednik
Tipografija

Letošnje super volilno leto, ki se bo začelo z aprilskimi državnozborskimi in nadaljevalo s predsedniškimi volitvami, se bo končalo šele jeseni – z lokalnimi volitvami. Brez dvoma bo spremljanje volilnih razmerij in rezultatov nadvse zanimivo, da ne rečemo kar napeto. To še posebej velja za prve in zadnje letošnje volitve, na katerih se bodo za naklonjenost občanov borili kandidati za župane in županje.

Kot kaže, bo med njimi velika večina, da ne rečemo skoraj vsi dosedanji aktualni župani. Vsaj tako so razkrili na naša vprašanja o tem, ali nameravajo še kandidirati (in zakaj) ali morda ne več.

Nuška Gajšek (MO Ptuj): da

Sedanja županja mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je potrdila, da bo jeseni kandidirala na lokalnih volitvah. Prepričana je, da so v dobrih treh letih, kar vodi ptujsko občino, naredili veliko premikov v pravo smer. O tem, kaj ostajajo nerešeni problemi, ki jo čakajo v naslednjem štiriletnem obdobju, če bo seveda izvoljena, pravi: »Izzivov zagotovo ne bo zmanjkalo, vsekakor eden večjih izzivov naslednjega mandata ostajajo investicije v osnovno infrastrukturo, predvsem v vodovodni sistem, ter nadaljevanje projektov, ki smo jih zastavili v tem mandatu.«

Stanislav Glažar (Hajdina): skoraj zagotovo

Župan občine Hajdina Stanislav Glažar sicer dokončno glede nove kandidature za župana na lokalnih volitvah še ni odločen, a je njegov odgovor precej zgovoren: »Zaradi široke politične podpore obstaja velika verjetnost, da bom ponovno kandidiral. V naši občini smo pripravili in na občinskem svetu potrdili vizijo in strategijo razvoja lokalne skupnosti po posameznih področjih s konkretnimi projekti. Veliko od tega je že realizirano, vendar ostaja še nekaj zadev nedokončanih, zato je interes, da zadeve uspešno zaključimo in s tem omogočimo boljše pogoje življenja in dela naših občanov.« Med prioritetnimi nalogami, ki jih čakajo v prihodnosti, izpostavlja izgradnjo doma starejših, ureditev dodatnih prostorov v vrtcu ter pripravo dokumentacije za gradnjo medgeneracijskega centra in večnamenske dvorane.

Anton Leskovar (Kidričevo): da

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300