Država Gimnaziji Ptuj vendarle prisluhnila?
Štajerski Tednik
Tipografija

S finančnimi težavami Gimnazije Ptuj je ravnateljica Melani Centrih najprej seznanila svet MO Ptuj, nato pa še župane občin Spodnjega Podravja. Ti so ji sicer prisluhnili, a prepričani so, da je to breme, ki ga mora nositi ustanoviteljica, torej država, in ne občine.

Čeprav naj bi na Gimnaziji stroške znižali na minimum, jih je zaradi neplačanega nadomestila za stavbno zemljišče (7.000 evrov) v tem mesecu dodatno obremenil še sklep o izvršbi. FURS-a. Zaradi izvršbe je obstajal dvom, ali bodo lahko zaposlenim v celoti izplačali plače. „Trenutno se ukvarjamo s tem, kako ohraniti inštitucijo, takšno kot je. Ministrstvo že grozi z odpuščanji,“ je prošnjo za pomoč argumentirala ravnateljica. Župani so se sicer strinjali, da je rešitev treba najti, a so prepričani, da to ni njihova naloga.

Ker je bilo stališče lokalne skupnosti oz. županov skorajda enotno (da k sofinanciranju ne pristopijo), je ravnateljica še enkrat potrkala na vrata Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Po naših podatkih so rešitev že našli, kar je potrdila tudi Centrihova, čeprav o podrobnostih za zdaj še ne želi govoriti. V skladu z informacijami, s katerimi razpolagamo, naj bi država Gimnaziji obljubila dodaten denar, prav tako naj bi vrata v prihodnje ponovno odprla kulturna dvorana.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300