Velenjčani imajo plažo, Pomurci paviljon, Ptuj pa niti bifeja
Štajerski Tednik
Tipografija

Ptuj v turizmu že leta in leta išče svojo priložnost. Zgodovinsko mesto ob Dravi je zagotovo najbolj prepoznavno po treh turističnih atributih: gradu, jezeru in termah. V mestu in okolici obstaja velik potencial za razvoj turistične dejavnosti. Se na Ptuju znamo ali ne znamo iti turizma? So turistični produkti dovolj dobri, da bodo pritegnili obiskovalce? Da se bo dober glas o Ptuju širil od ust do ust in da bodo turisti sami iskali Ptuj, ne pa da Ptuj išče njih …?

Nemalo debate na temo turizma je minule dni na Ptuju sprožilo zaprtje lokala Ranca bar ob Ptujskem jezeru. Mnenja so različna. Nekateri so prepričani, da je prav, da je končno prišlo do zaprtja lokala, ki je leta in leta deloval brez uporabnega dovoljenja. Že prej, ko je Ranca bar posloval, pa tudi zdaj, ko je zaprt, je marsikdo opozoril na neurejen in malomaren videz celotnega kompleksa. Oglašajo se tudi številni, ki jim je zelo žal, da je lokal zaprt. Ranca je bila na Ptuju priljubljena destinacija, kjer se je v lokalu ob vodi marsikdo v svojem prostem času z veseljem srečeval in družil s prijatelji.

Od 1. oktobra je Ranca bar zaprt, zaprtje je odredila gradbena inšpekcija. Lokal je namreč posloval v društvenem objektu, ki nima urejene dokumentacije za opravljanje gostinske dejavnosti. Poleg društvenega objekta so zgradili še prizidke, terase in nadstreške, za katere prav tako ni pridobljeno nobeno dovoljenje. Po prvem pregledu 2. junija je inšpektor z odločbo (1. julij) odredil zaustavitev gradnje in rušenje lesenega nadstreška. Odločba ni pravnomočna, saj je bila vložena pritožba, o kateri mora ministrstvo za okolje in prostor kot pritožbeni organ odločiti v roku šestih mesecev. Avgusta je gradbeni inšpektor odredil še prepoved uporabe društvenega objekta za izvajanje gostinske dejavnosti. »Objekt je bil zgrajen na priglasitev za potrebe društva, za spremembo namembnosti pa ni bilo pridobljeno gradbeno in uporabno dovoljenje. Z odločbo, ki jo je inšpektor izdal 5. avgusta, izvršljiva pa je postala 1. oktobra, je prepovedana uporaba pritličnega objekta za namen gostinske dejavnosti. Prepoved velja, dokler zavezanec ne pridobi uporabnega dovoljenja za to namembnost,« so povedali na republiški inšpekciji za okolje in prostor.

MO Ptuj o tem, kaj vse je na Ranci črnogradnja

»Zagotovili bomo pogoje za legalno gostinsko dejavnost«

BD Ranca bo Mesarič vodil še naprej

Murska Sobota – urejali bodo gramoznico

Radlje ob Dravi – naravno kopališče

Velenje – Velenjska plaža

 

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300