OO RK Ptuj: Za nove prostore bodo po letih čakanja in prošenj poskrbeli kar sami
Štajerski Tednik
Tipografija

Konec aprila je Območno združenje RK Ptuj na volilni skupščini dobilo novo (staro) vodstvo. Aleksander Solovjev, dosedanji predsednik Območnega združenja RK Ptuj, bo to delo nadaljeval tudi v četrtem mandatu, svoj peti mandat pa je v tem času začela dosedanja sekretarka Marjana Cafuta.

Izzivi za naprej so veliki, čaka jih veliko težkega dela glede na energetsko krizo, posledično povečanje cen prehrane, vojno v Ukrajini, nove begunce, ki jim bo prav tako treba zagotoviti prehranske pakete. Vprašanje je, kako jim bo ob vse višjih cenah prehrane še uspevalo zagotoviti vsem upravičencem pomoč v prehrani. Njihovo število se bo zagotovo še povečalo.

Pomoč pri novih prostorih le od FIHE ...

Njihovo delo pa bi bilo veliko lažje, če bi imeli primerne prostore. Zdaj delujejo v zelo utesnjenih sobicah, delno lastnih, delno v najemu. Okolje, kljub temu da letno pomagajo mnogo ljudem, še ni prepoznalo njihovih potreb po kakovostnih prostorih. Njihovo stisko dnevno spoznavajo tudi ljudje, ki prihajajo k njim po pomoč. Če jim želijo prinesti paket iz skladišča, jih morajo prositi, da ta čas zapustijo pisarno ...

Celo občini, kot je Lendava, je uspelo zagotoviti za delo RK veliki novi humanitarni center, pravi Aleksander Solovjev, da ne govorimo o mestnih in drugih občinah, kjer ob prostorih zagotavljajo tudi delavce za delo v Rdečem križu. „Mi pa se zadnjih 20 let na Ptuju borimo za to, da bi si zagotovili najosnovnejše pogoje za delo, pa še nismo slišani. Niti do pogovorov o tem ne moremo priti, ker vsi mislijo, da so s tem, ko so program dela pokrili z enim evrom na prebivalca, svoje opravili. Vsi pričakujejo, da bomo delali prostovoljno. Vendarle pa gre za organizacijo, ki potrebuje utečen sistem dela, ki ga nekdo organizira in izvaja. V okviru Območnega združenja RK Ptuj deluje 25 krajevnih in občinskih organizacij. Vedno smo zraven, tudi ob naravnih in drugih nesrečah, ko je treba ljudem pomagati s prehranskimi paketi ali z odprtjem tekočega računa za zbiranje pomoči.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300