Zemljišče prodali na dražbi, zdaj ga ministrstvo zahteva zase
Štajerski Tednik
Tipografija

Zemljišče ob ptujski bolnišnici v velikosti 7,5 hektarja se je ptujska bolnišnica – s soglasjem države kot lastnika – odločila prodati in na ta način zagotoviti del sredstev za gradnjo urgentnega centra Ptuj. Izklicna cena na dražbi je znašala 463.000 evrov. Prav toliko je ponudil edini dražitelj, podjetje SIM, d. o. o., nepremične. A čeprav je celoten postopek tekel brez zapletov, vsaj doslej, je ministrstvo za zdravje po uspešni dražbi zavrnilo izdajo soglasja k osnutku prodajne pogodbe. Na tem območju naj bi namreč načrtovali gradnjo negovalne bolnišnice. O teh planih pa je znanega zelo malo ...

Elektronska dražba za prodajo 12 stanovanj, ene garaže in enega zemljišča se je začela 21. in končala 25. februarja. Skupni izkupiček naj bi znašal 1.116.000 evrov, kar bi moralo zadostovati za zaprtje finančne konstrukcije gradnje UC Ptuj. A se je ta znesek nepričakovano, zaradi odločitve ministrstva za zdravje, precej znižal. Na 463.000 evrov več ne morejo računati.

Na vlogo za prodajo nepremičnin v lasti države, ki pa jih upravlja bolnišnica, mora namreč najprej odgovoriti ministrstvo za zdravje, ki mora za vsak sklenjen posel med bolnišnico in najuspešnejšimi dražitelji podati soglasje. To naj bi storili v 30 dneh po izteku dražbe.

Ivan Šipek iz podjetja SIM pravi, da so se iz njemu neznanega razloga odločili drugače. 6. aprila so ga namreč obvestili, da soglasja k sklenitvi tega posla ne bodo podali.

Še teden dni prej zahtevali podpis izjave

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300