Spodnje Podravje: Izdaja gradbenih dovoljenj v porastu, ponekod rekordne številke
Štajerski Tednik
Tipografija

Število izdanih gradbenih dovoljenj je bilo lani na ravni celotne države rekordno. Po podatkih državnega statističnega urada so na ormoški upravni enoti izdali 76 % več dovoljenj za novogradnje v primerjavi letom poprej, toda manj kot dve leti nazaj, medtem ko podatki za ptujsko upravno enoto kažejo še višji, več kot dvestoodstotni porast in nasploh rekordne številke v zadnjih petih letih.

Po podatkih državnega statističnega urada (SURS) je bilo v preteklem letu na vseh upravnih enotah skupaj izdanih skoraj 7.000 gradbenih dovoljenj, kar je največ doslej. Z gradbenimi dovoljenji za stanovanja je bilo načrtovanih blizu 3.000 stanovanjskih stavb z malo več kot 4.300 stanovanj, kar je 17 % več kot v letu pred tem, prav toliko več je bilo izdanih za stanovanjske stavbe in za nestanovanjske stavbe.

Najbolj se je oz. se bo gradilo v podravski statistični regiji, kjer je bilo izdanih kar 1.500 dovoljenj, od tega 905 za nestanovanjske in 595 za stanovanjske stavbe. Šele na drugem mestu, z natanko 1.078 dovoljenji, je osrednjeslovenska, kjer je sicer bilo več dovoljenj za stanovanjske stavbe (722), sledi savinjska s skupno 959 dovoljenji. Najmanj dovoljenj je bilo izdanih v zasavski, in sicer le 56.

Na UE Ptuj za 200 % več izdanih dovoljenj za novogradnje

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300