Ulica Jožefe Lacko: jo bodo le preplastili ali tudi razširili?
Štajerski Tednik
Tipografija

Ulica Jožefe Lacko, ki je glede na gostoto prometa bistveno preozka, je potrebna ureditve. Že v prejšnjem mandatu se je občina lotila postopkov za začetek gradbenih del. V prvi vrsti bo treba pridobiti potrebna zemljišča za razširitev. Nekatera so zasebna, druga občinska last, a jih uporabljajo krajani, ki so nanje postavili garaže, lope, nadstreške ... Možnost, da jih bodo vendarle morali odstraniti z občinske lastnine, je zelo verjetna.

Kot je pojasnila ptujska županja Nuška Gajšek, so se s stanovalci dogovorili, da jih izpeljejo sami, a pri tem niso bili uspešni, saj se posamezniki s predlogom niso strinjali: "Na terenu smo se na iniciativo in pobudo stanovalcev z njimi dogovorili, da bodo sami peljali postopke pridobivanja zemljišč. Pred kratkim so nas obvestili, da niso bili uspešni. Širitev, kot smo si jo zamislili, za katero bi potrebovali projektiranje, brez tega ni možna. Moramo stakniti glave in najti drugo rešitev. Izpeljali bomo še en sestanek in se nato odločili, kako naprej."

Od tega bo odvisno tudi, ali bodo sredstva za preplastitev in razširitev v dolžini 1100 metrov v dopolnjenem predlogu proračuna za naslednje leto zagotovili ali ne. V prvi vrsti bi priskrbeli denar za pridobivanje projektne dokumentacije, za samo gradnjo zaenkrat denarja še nimajo. Če ne bodo uspešni, je ena izmed možnosti, da se bodo lotili preplastitve cestišča, ne pa tudi širitve.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300