Poslovanje Javnih služb Ptuj: Zvozili z dobičkom v višini 155.000 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Javne službe (JS) Ptuj so lani ustvarile 11,9 milijona evrov prihodkov. Stroški dela za okoli 150 zaposlenih v podjetju so znašali 4,3 milijona evrov, kar je 300.000 evrov več kot leto prej. Dobro tretjino prometa so beležili na smetarski dejavnosti, ki jo izvajajo kot obvezno gospodarsko javno službo za občini Ptuj in Dornava ter tržno dejavnost, v okviru katere med drugim odpadke sortirajo ter pridelujejo in prodajajo kompost.

Občinsko podjetje je po podatkih poslovnega poročila v lanskem letu v mestni občini (MO) Ptuj s smetarskimi vozili na terenu in na zbirnem centru (ZC) Gajke zbralo 9.000 ton komunalnih odpadkov, s tem pa ustvarilo dva milijona evrov prihodkov, kar je sicer 500.000 evrov manj kot leto prej. Kljub temu so gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki za MO Ptuj sklenili s pozitivnim rezultatom, ki je znašal 67.000 evrov. V občini Dornava so zbrali 766 ton odpadkov, prihodki iz tega naslova so znašali 137.000 evrov.

Poleg navedene javne službe zbiranja odpadkov JS Ptuj izvajajo še tržni del. Za podjetji Surovina in Recikel sortirajo ločeno zbrane frakcije, lani so presortirali blizu 2.900 ton odpadne embalaže. V kompostarni so pridelali 4.400 ton komposta, slabo polovico so ga prodali. S tržnimi dejavnosti na smetarski dejavnosti so pridelali 2,4 milijona evrov prihodkov.

Za ceste in javne površine 1,8 mio evrov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300