Ptuj: Razprodaja občinskih nepremičnin
Štajerski Tednik
Tipografija

Mestna občina (MO) Ptuj je vzpostavila portal nepremičnin. Na njem je možno najti aktualno ponudbo nepremičnin, ki jih občina bodisi prodaja bodisi oddaja v najem.

V ponudbi nepremičnin, ki so namenjene prodaji, je tudi poslopje nekdanje osnovne šole dr. Ljudevita Pivka na Raičevi ulici. Prodajna cena ni navedena. Za ceno 165.000 evrov občina prodaja vilo ob Potrčevi cesti, velikosti 300 m2, v kateri je bil nekoč otroški dispanzer.

Trenutno je v ponudbi prodaja stanovanj v starem mestnem jedru, ki jih MO Ptuj ni uspela prodati na javni dražbi v času poletja. Na prodaj sta dve stanovanji v Prešernovi ulici, dve v Cankarjevi in dve na Vrazovem trgu ter eno stanovanje na Lackovi ulici. Stanovanja so različnih velikosti, od 34 do 76 m2. V tem tednu jih bodo prodajali na javni dražbi, izhodiščne cene so od 9.300 do 22.700 evrov.

Občina prodaja tudi nekaj zemljišč. Med drugim v Orešju štiri parcele, skupne velikosti 22 arov, za 124.500 evrov. Na prodaj je slabih 40 arov zemljišča ob Puhovi cesti, v neposredni bližini starega rogozniškega pokopališča, pa tudi zemljišče pri Puhovem mostu (32 arov), v neposredni bližini podjetij VGP, GMG Elmont in Asfalti Ptuj.

Na prodaj je tudi nekaj večjih, strateško zanimivih zemljišč, primernih za naložbeno dejavnost. Med drugim 3,2 hektarja velik kompleks na Osojnikovi cesti, kjer je občina imela nekoč namen graditi novi vrtec.

»Delo Čelanovih diskreditirati ter izbrisati iz zgodovinskega spomina«

Socialni demokrati o ignorantskem odnosu

Rožmarin: »Lahko pride do vrste špekulacij«

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300