Ulica J. Lackove: dvosmerna, enosmerna, grožnje ... Ni še konec, ne, to začetek je
Štajerski Tednik
Tipografija

Vse od poletja naprej, ko je bil v Ulici Jožefe Lackove spremenjen prometni režim, se stališča okrog primernosti tega – milo rečeno – krešejo. In kot kaže, se še nekaj časa bodo. Čeprav so se pred časom na seji četrtne skupnosti Ljudski vrt dogovorili, da se ponovno vzpostavi dvosmerni promet, je bilo naknadno ugotovljeno, da takšna odločitev sploh ni v njihovi pristojnosti. Tisti, ki bodo dali končno odločitev, pa se bodo, kot kaže, zanašali na podatke iz študije.

"V zvezi z ureditvijo prometa v Ulici Jožefe Lackove na Ptuju bo v naslednjih dneh sklican svet četrtne skupnosti (ČS) Ljudski vrt. Na tej seji bodo predstavljeni rezultati strokovnega mnenja Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru in predstavljena možna rešitev, o kateri se bodo opredelili na omenjeni seji. Skladno s skupno odločitvijo tako sveta ČS Ljudski vrt kot MO Ptuj se bo uredil prometni režim na obravnavanem območju,“ so v odgovoru na naše vprašanje, kakšen bo v prihodnje prometni režim v Ulici Jožefe Lackove, zapisali v odgovoru iz MO Ptuj.

Iz tega torej izhaja, da za zdaj enosmerni promet ostaja, da pa dokončna odločitev še ni sprejeta. Ker je jasno, da bo v vsakem primeru – če bo ulica še naprej enosmerna ali ponovno dvosmerna – prisotno nezadovoljstvo ljudi, so na ptujski občini spravljivo dodali: „Nobena od prihodnjih ureditev ne bo dokončna. Mestna občina Ptuj bo odmerila cestišče ter tudi proučila možnosti razširitve ceste in ureditve pločnika. V študiji so prav tako predlagani ukrepi povečanja varnosti vseh udeležencev v prometu."

A kot je bilo večkrat povedano, so pločnike pred leti že nameravali graditi, zagotovljena naj bi bila celo sredstva v proračunu, a do izvedbe ni prišlo.

Po naših neuradnih, a zelo zanesljivih informacijah bo občina opravila natančno odmero, nato pa začela s postopkom razlastitve.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300