Navigacija turiste vodi preko neobstoječega prehoda Meje
Štajerski Tednik
Tipografija

Mnogi tuji in domači turisti na poti na Hrvaško ali v katero državo južneje se v izogib plačilu slovenske vinjete odločijo za vožnjo po lokalnih in regionalnih cestah ter prečkanje meje na maloobmejnih prehodih, tudi na prehodu Zgornji Leskovec. Ker so turistom želeli olajšati dolgo pot, so se v PGD Leskovec odločili za postavitev postajališča. S projektom so zadovoljni, manj pa z letošnjim obiskom.

»Odzivi so dobri in vsi pozdravljajo to pridobitev.« Leskovčane pa preseneča upad prometa skozi kraj. »V primerjavi s prejšnjimi leti se skozi naš kraj letos pelje res malo turistov,« je dejal Jagarinec.

Delni razlog pripisuje zapiranju avtocestnega priključka Lancova vas, a ključni razlog je po besedah predsednika leskovških gasilcev in krajevne skupnosti, da se aplikacija Google zemljevidi izogne prečkanju meje na mejnem prehodu Zgornji Leskovec. »Če za izhodišče izbereš Leskovec in za cilj hišno številko na drugi strani meje, te Google zemljevid ne pelje skozi mejni prehod Zgornji Leskovec, temveč skozi Cirkulane, naselje Meje. Zakaj je prišlo do tega, ne vemo.«

V Cirkulanah že apelirali, a rezultata še ni

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300