Kadrovske štipendije za marsikateri poklic ostanejo nepodeljene
Štajerski Tednik
Tipografija

Dijaki in študentje imajo možnost ob državni pridobiti tudi kadrovsko štipendijo, ki jo podeljujejo različna podjetja. Na ta način si lahko izboljšajo svoj ekonomski položaj med šolanjem ter pridobijo delovne izkušnje in praktična znanja. Njena največja prednost je zagotovljena zaposlitev v znanem delovnem okolju. Ker je največ razpisov za kadrovske štipendije objavljenih v poletnih mesecih, je sedaj pravi čas za pošiljanje prijav. Višina kadrovskih štipendij, ki jo določijo delodajalci, se giblje od 120 do 500 evrov, kljub temu pa podjetjem vseh ne uspe podeliti.

V Talumu lani niso podelili osmih kadrovskih štipendij

V podjetju Talum narazpisu za šolsko leto 2021/2022 niso uspeli podeliti vseh razpisanih štipendij, in sicer na programih oblikovalec kovin-orodjar, elektrikar in metalurški tehnik. Nekoliko več zanimanja je bilo za programa tehnik mehatronike in inženir strojništva, zato so število štipendij s 13 zvišali na 15. V teh dneh so že objavili razpis za novo šolsko leto.

V Skupini Impol so za novo šolsko leto razpisali skupno 20 kadrovskih štipendij: 15 za metalurškega tehnika (SŠ SB) in po eno za inženirja materialov (NTF LJ), strojnika (UN MB), mehatronika (UN MB) ter dve za računalničarja in informacijskega tehnologa (UN MB). V preteklem šolskem letu so podelili 17 štipendij od 22.

Številni ne razpisujejo štipendij, čeprav potrebujejo kader

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300