Kruh se bo še dražil
Štajerski Tednik
Tipografija

V vrtinec podražitev so ujete tudi cene najosnovnejših življenjskih potrebščin. Cene kruha rastejo že od prvega vala kovid epidemije (spomladi 2020), po letošnji žetvi, ko je prodaja žit dosegala rekordne cene, pa drugega kot novih podražitev tako ali tako ni pričakovati.

Ptujske pekarne in slaščičarne (PPS), ki s pekovskimi izdelki zalagajo številne prodajalce v regiji in javne zavode, so cene v lanskem letu dvignile dvakrat, enako tudi letos. A že dve letošnji podražitvi zagotovo nista bili zadnji.

Direktor družbe Igor Ranfl je pojasnil, da obstoječa cena ob rasti proizvodnih stroškov ter hkratni ohranitvi kakovosti ne bo vzdržala. „Glede na trenutno situacijo, ko se nam ponovno dražijo vse vhodne surovine, ter ob dejstvu, če bomo želeli še naprej zagotoviti nemoteno proizvodnjo oziroma ohraniti kakovost pekovskih izdelkov, bomo cene primorani povišati. V Pekarni Ptuj so se nam v lanskem letu močno povišale cene vseh surovin, embalaže ter energentov. Drastično povišanje cen vse vhodnih surovin se je začelo v drugi polovici leta 2021, trend se še kar nadaljuje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300