Ptujsko avtobusno postajališče: Spoštovani potniki, poiščite si WC za vogalom ...
Štajerski Tednik
Tipografija

Človek kar ne more verjeti, da tudi po desetih letih od prve prijave ptujski izpostavi republiške zdravstvene inšpekcije, ki jo je v imenu Turističnega društva Ptuj podal takratni predsednik Albin Pišek, da ptujska avtobusna postaja obratuje brez javnih sanitarij, ta problem še vedno ni rešen.

Ne glede na to, da se je v vmesnem času avtobusna postaja prekategorizirala v (pomembnejše) avtobusno postajališče, le-to ne bi smelo obratovati brez javnih sanitarij. Tako je zapisano v posebnem Pravilniku o opremljanju avtobusnih postaj in postajališč. Kot vse kaže, je tudi v tem primeru v celoti odpovedal nadzor glede opremljenosti avtobusnih postaj oz. pomembnejših avtobusnih postajališč.

Po izrednem inšpekcijskem nadzoru v letu 2010 je takratno podjetje Veolia sanitarije sicer na novo uredilo, vendar so bile odprte le kratek čas. Kmalu so bile zaradi vandalizma spet zaprte. Takratna mestna oblast se ni odzvala in s tem je pravzaprav dovolila, da potniki svoje potrebe opravljajo na bližnjih zelenicah, otroškem igrišču, v grmovju, pred vrati najemnikov garaž, ... Tako je v mestu, ki se ponaša s številnimi naslovi najbolj urejenega kraja v Sloveniji, nastal še en higienski in zdravstveni problem, ki je v prvi vrsti sramota v 21. stoletju.

Arriva svoje prostore obnovila, občina za investicijo »ni vedela«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 00:56

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300