Kakšno vest ima človek, ki krade na pokopališču
Štajerski Tednik
Tipografija

Na številnih pokopališčih v Sloveniji se srečujejo s krajami vaz, rož, sveč, nagrobnih aranžmajev ... Vse pogosteje naj bi se to dogajalo tudi na Ptuju, takšne tatvine pa seveda sprožajo val ogorčenja.

„Pred dnevi smo bili priča tatvini na sosednjem grobu, in sicer na starem ptujskem pokopališču, kjer so takšne tatvine zelo pogoste. Dobesedno izpulijo rože iz zemlje, kaj z njimi naredijo, pa res nimam pojma. Smo sicer dobili indice, kdo naj bi stal za temi tatvinami, a ukrepati je zelo težko,“ pravi naš bralec Danijel Dokl, ki je opozoril na to tematiko. „Smo tik pred dnevi, ko se bomo spomnili na naše bližnje. Grozljivo je, da so med nami ljudje, ki z grobov kradejo aranžmaje, zasajene rože, sveče in še kaj. Na pokopališčih na Ptuju občani vedo za veliko zgodb o krajah z grobov, ki se vsako leto dogajajo. S tem so seznanjeni tudi prodajalci ob pokopališčih in upravljavci pokopališča. Sami se s tem problemom srečujemo na starem rogozniškem in novem ptujskem pokopališču,“ pravi Dokl, ki poudarja, da ne gre za materialno vrednost ukradenega, ampak simboliko. Da se dogajajo kraje na pokopališču, so v tem tednu na seji opozorili tudi svetniki občine Majšperk.

V današnji tiskani izdaji Štajerskega tednika preberite, kaj o tovrstnih krajah pravijo na policiji in v podjetju Javne službe Ptuj, ki je upravljavec ptujskih pokopališč.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300