Hajdina: v Slovenji vasi bo poligon varne vožnje
Štajerski Tednik
Tipografija

Kartodrom v Slovenji vasi naj bi bil prodan že avgusta letos, a ker je to očitno bila poslovna skrivnost, so javnost s tem seznanili šele zdaj. Informacijo so potrdili tako novi kot stari lastniki: Dravske elektrarne Maribor (DEM) so kartodrom, ki je bil dokončan leta 2013, prodale AMZS.

Gradnja novega kartodroma v Sloveniji vasi se je začela leta 2010 in končala leta 2013, lastnik zemljišča in investitor izgradnje, ocenjene na kar 755.000 evrov, pa so bile DEM. Konec leta 2015 so dokončno porušili stari kartodrom v Hajdošah, a kljub temu novega takrat še niso dali v uporabo. Vse do tega poletja ni bilo jasno, kdo bo prevzel lastništvo oziroma upravljanje kartodroma, ki je bil na tej lokaciji zgrajen zaradi širitve odvodnega kanala in urejanja zemljišč v Hajdošah, kjer je bil stari kartodrom.

Januarja letos je direktor DEM Viljem Pozeb na naše vprašanje, kakšna je cena novozgrajenega kartodroma, odgovoril: „Vrednost kartodroma v Slovenji vasi ocenjujemo na 755.000 evrov.“ Tokrat na vprašanje, koliko so s prodajo zanj dejansko iztržili, ni želel govoriti. Po naših neuradnih, a zelo zanesljivih informacijah so DEM dosegle skoraj za polovico manjši izkupiček od pričakovanega. Prodali naj bi ga za slabih 400.000 evrov.

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300