Ponekod gospodinjstva še vedno brez pitne vode: »To je, milo rečeno, žalostno«
Štajerski Tednik
Tipografija

»Da nimamo javnega vodovoda v 21. stoletju, je popolnoma nerazumljivo. Čista pitna voda je osnovna dobrina, življenjskega pomena. Mi pa se še vedno moramo znajti po svoje in piti vodo iz lastnega studenca, ne vedoč, ali je ta ustrezna,« razlaga David Vaupotič iz Ivanjkovcev.

Nepojmljivo, vendar resnično. Medtem ko je za večino prebivalcev v državi glede pitne vode precej dobro poskrbljeno, so nekateri še vedno brez javnega vodovoda. Med njimi tudi nekaj gospodinjstev v občini Ormož; gre za več v Ivanjkovcih ter še nekaj v Žerovincih, Vodrancih in še kje.

Smetnjak na vsakem dvorišču, javni vodovod ne

Družina Vaupotič, ki živi v neposredni bližini centra Ivanjkovcev, že težko čaka dan, ko bo iz pipe pritekla pitna voda. »Na življenje brez vodovoda smo se žal morali navaditi, vendar že res težko čakamo dan, ko bomo tudi mi imeli to nujno življenjsko dobrino – čisto pitno vodo. Biti brez pitne vode v tem času je, milo rečeno, žalostno. Že pred leti smo občino na to problematiko večkrat opozorili, a posluha ni bilo. Smetnjak so dostavili na vsako dvorišče in na vsak vikend, javnega vodovoda, ki je večja nuja, pa niso mogli pripeljati do vseh hiš,« se jezi 42-letni David Vaupotič in pojasni, da imajo pitno vodo le nekaj metrov oddaljeni vaščani, medtem ko so sami odvisni od lastne iznajdljivosti in vode iz lastnega studenca.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300