Marinič in Merc volitve izgubila, stolček se maje tudi Borku
Štajerski Tednik
Tipografija

Nedeljske lokalne volitve so prinesle kar nekaj presenečenj. V mestni občini (MO) Ptuj je s 64-odstotno podporo prepričljivo slavila dosedanja županja Nuška Gajšek, ki je protikandidate pustila daleč zadaj. Drugouvrščeni Andrej Čuš je prejel 16 odstotkov glasov volivk in volivcev. Čeprav je zasedel drugo mesto, mu je pred štirimi leti uspelo zbrati večji delež glasov (23 %).

 

Gajškova je imela pred štirimi leti v volilni tekmi precej težko nalogo, saj ji je v drugem krogu nasproti stal nekdanji ptujski župan Štefan Čelan, ki ga je s 66 odstotki podpore volivcev suvereno premagala.

Tudi v Ormožu je prepričljivo, z več kot 90-odstotno večino, zmagal Danijel Vrbnjak in zanesljivo ohranil županski mandat. Vrbnjak se je pred štirimi leti v drugi krog prebil z okoli 1.300 glasovi, nato pa v finalni tekmi z nekaj manj kot 3.000 glasovi premagal tedanjega župana Alojza Soka.

Med največjimi presenečenji v Spodnjem Podravju je zamenjava v vodstvu občine Videm, kjer je dosedanjega župana Branka Mariniča po samo enem oddelanem mandatu premagal Brane Kolednik. Volivci so mu namenili nekaj manj kot 52 odstotkov glasov.

Nova župana v Majšperku in Juršincih izvolili že v prvem krogu

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300