Magna: Napovedi o delovnih mestih le milni mehurček
Štajerski Tednik
Tipografija

Prihod avstrijsko-kanadskega avtomobilskega velikana Magna je pred petimi leti v Podravju in Sloveniji dvigoval veliko prahu. Podjetje je novo tovarno zgradilo na vodovarstvenem območju in zemljiščih, ki so bila pred spremembo prostorskih aktov namenjena kmetovanju

Tovarna Magna Nukleus v Hočah ni nikoli prav zaživela. Proizvodnjo so poskusno zagnali spomladi 2019, sredi poletja je sledilo uradno odprtje obrata, ki pa je marca 2020 ob začetku covid epidemije proizvodne linije ustavil, delavce so poslali na čakanje na delo. Kasneje so jih razporedili na delo v Avstriji, izključno v nočne izmene. Letos v začetku leta so proizvodnjo v Hočah delno zagnali, jo nato jeseni ugasnili, z naslednjim ponedeljkom bo ponovno stekla, a le za mesec dni, do konca leta, so povedali v podjetju.

Obeti s prihodom uspešnega avtomobilskega giganta v Slovenijo so bili veliki, enako tudi obljube. Napovedovali so zaposlovanje in širitev tovarne. Prvo napoved so pogojno uresničili, druga je ostala le pri nameri (okoljevarstveno soglasje za projekt so pred letom dni sicer pridobili).

Bo tudi Carthago v Ormožu samo spomenik?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300