Kdo je odgovoren za prometne nesreče na poledenelem vozišču
Štajerski Tednik
Tipografija

Pred dnevi, ko je stisnil prvi mraz, je prišlo do več prometnih nesreč, zlasti na nadvozih in mostovih. V tovrstnih primerih policisti največkrat kazen napišejo vozniku zaradi neprilagojene hitrosti (četudi je vozil pod omejitvijo hitrosti). Toda v primeru ene izmed nesreč, ki se je zgodila na ormoški obvoznici in je voznica utrpela lažjo telesno poškodbo, policisti razmišljajo o kazenski ovadbi vzdrževalca ceste zaradi poledenelega vozišča.

Ormoški policisti so bili 24. novembra v jutranjem času obveščeni o več prometnih nesrečah na spornem krajšem cestnem odseku glavne ceste. Večina se jih je končala z materialno škodo, ena pa z lahko telesno poškodbo. »O stanju na cestnem odseku je bil obveščen izvajalec rednega vzdrževanja ceste. V povezavi s prometno nesrečo s telesnimi poškodbami policisti še zbirajo obvestila, o nesreči so obvestili tudi pristojno okrožno državno tožilstvo in bodo, če bo potrjen utemeljen sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje opustitve nadzora v javnem prometu, podali kazensko ovadbo. Pri ogledu krajev prometnih nesreč kršitve voznikov niso bile ugotovljene,« so v zvezi z nesrečo sporočili na PU Maribor.

Na sporni cesti je sicer izvajalec zimske službe Cestno podjetje Ptuj, kjer so odgovorili, da so prometno nesrečo zaznali. Na vprašanje, ali so posuli sporni odsek, pa niso odgovorili. Pri tem je treba še dodati, da so bile nizke temperature za tisto jutro sicer napovedane.

Kazenska ovadba le, če na nevarno situacijo opozori več voznikov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300