Videmski župan ogoljufal Evropsko unijo?
Štajerski Tednik
Tipografija

V torek so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor na podlagi odredb pristojnega sodišča izvedli deset hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb ter osebnih vozil, pod njihovo lupo pa sta se znašla tudi videmski župan Friderik Bračič in nekdanja direktorica videmske občinske uprave Darinka Ratajc.

»Sodeloval sem v večurni preiskavi na Občini Videm in na svojem domu,« pojasnjuje župan. S preiskavami kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete v okviru predkazenskega postopka so policisti iskali poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem postopku. Župan pravi, da je kriminalistom tako omogočil vpogled v vso dokumentacijo, z njegovega računalnika pa so tudi prekopirali vse dokumente in mu vzeli mobilni telefon.

S PU Maribor so sporočili, da so v preiskavah dvema osumljenima osebama odvzeli prostost. Po neuradnih informacijah naj bi šlo prav za Bračiča in nekdanjo direktorico videmske občinske uprave Ratajčevo (ta zdaj enako funkcijo opravlja v občini Destrnik). Župan trdi, da ga kriminalisti niso pridržali: »V Maribor sem šel samo podat izjavo.« Koga so poleg njega še preiskali, naj ne bi vedel: »To sem tudi sam vprašal kriminaliste, pa mi niso hoteli povedati.«

Tri ključne obtožbe

Delo na občini teče nemoteno

Kaj sta povedala Ratajčeva in Bračič

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300