Zelena luč obeh ministrstev za sklenitev pogodbe med bolnišnico in Domom upokojencev
Štajerski Tednik
Tipografija

Da je v primeru zagotavljanja 600.000 evrov lastnega deleža Bolnišnice Ptuj za začetek izgradnje urgentnega centra nastal problem, ki ni imel zakonske podlage in ga sploh ne bi smelo biti, dokazuje tudi odgovor dveh ključnih oseb na poslansko vprašanje Andreja Čuša. Razbrati je bilo, da ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak zadržkov za prodajo zemljišča, ki je v lasti ptujske bolnišnice, Domu upokojencev Ptuj ne vidita. Kar pa pomeni zeleno luč za začetek izgradnje urgentnega centra.

Seja državnega zbora, ki je potekala v ponedeljek, je končno podala jasne in nedvoumne odgovore v zvezi z zagotovitvijo lastnega deleža SB Ptuj pri projektu izgradnje urgentnega centra.

Na podlagi poslanskega vprašanja Andreja Čuša so se stvari vendarle razvozlale in jasno je postalo, da zadržkov za sklenitev pogodbe med dvema ptujskima zavodoma, bolnišnico in Domom upokojencev, ni več. Kljub vsem zapletom, ki smo jim bili priča minule mesece, se stvari vendar obračajo na bolje.

Na podlagi poslanskega vprašanja je ministrica za zdravje povedala, da je denar v proračunu zagotovljen tudi v prihodnjem letu: „Če bi šli po projektu, ki je bil potrjen in predviden, bi dejansko lahko bili zelo intenzivno v gradnji. Denar ni izgubljen, imamo ga na proračunskem skladu in se bo prenesel za iste namene v letu 2017. Ima pa Bolnišnica Ptuj likvidnostne težave zaradi preteklih zadev in ima težavo zagotoviti svoj del udeležbe denarja, kar so razlogi, da se je pojavila ideja, da se porabi presežek Doma upokojencev Ptuj.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300